Start Foodcoop Amsterdam – 19 augustus 2013

 

Samen kopen en koken.

 

Foodcoop Amsterdam is een duurzame, culinaire Do-It-Yourself supermarkt waar we niet alleen met zijn allen inkopen, maar ook samen eten. 

We kopen, als groep, ons eten direct in bij verschillende boeren, tuinders en andere producenten – waar mogelijk lokaal. Nier-verse producten bestellen we bij een biologische groothandel. We kopen niet alleen groot in, we koken ook groot. Elke ophaaldag wordt er voor de hele groep gekookt zodat, als je je boodschappen op komt halen, gezellig bij Foodcoop Amsterdammers kunt aanschuiv

De tussenhandel slaan we zoveel mogelijk over. Onze voedselketen is kort. De voordelen zijn navenant; ons eten is verser dan vers – in sommige gevallen dezelfde dag nog uit de grond getrokken –, we hebbben meer zicht op de weg die voedsel aflegt voordat het op ons bord terechtkomt en, laten we daar eerlijk over zijn, zowel de producent als wij krijgen meer waar voor ons geld, want we sparen de kosten van tussenhandel uit.

We willen niet alleen dat het maken van goed voedsel beloond moet worden met een eerlijke prijs. We vinden het ook belangrijk dat goed voedsel betaalbaar blijft voor mensen met een kleine portemonnaie.

5 Comments

 1. Paula zegt: - reply

  Wat ziet dit er geweldig uit! Als ik terug ben van vakantie wil ik graag eens bestellen en mee-eten. Met hoeveel personen eet je dan en hoe en wat kan ik bestellen?
  Vriendelijke groet,
  Paula

  • admin zegt: - reply

   Dag Paula,
   Meer dan welkom!
   Je kunt met zoveel mensen mee-eten als je wil, fijn als je het tevoren opgeeft.
   Het eten kost 4 euro per persoon, en we vragen of je meehelpt met afwassen of de tafels terugzetten.
   Groet en tot snel!

 2. roos zegt: - reply

  wil meedoen maar zie niet waar ik me aankan melden…

  • admin zegt: - reply

   Dag Roos, je bent altijd welkom langs te komen op een ophaaldag, dan leggen we je alles uit hoe je lid kunt worden.
   Data ophaaldagen staan op deze site; elke woensdag om de twee weken van 18 tot 20 uur, op Admiraal de Ruiterweg 150. Tot dan!

 3. Ellen zegt: - reply

  Hallo,

  Ik heb me aangemeld voor de foodcoop. Nu wil ik bestellen maar kan niet alles vinden. Waar vind ik bijvoorbeeld de honing van Mokum?

  Hartelijke groet,
  Ellen

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


H&H Color Lab