Productaanbod

Wat kan je bij Foodcoop Amsterdam kopen?

Voor het grootste gedeelte van je dagelijkse boodschappen kan je bij Foodcoop Amsterdam terecht. Allereerst werken we samen met biologische groothandel De Nieuwe Band. Dit betekent dat we ongeveer alle houdbare artikelen kunnen bestellen die ook in een doornsnee biologische winkel verkrijgbaar zijn, maar dan voor de inkoopprijs. Daarnaast hebben we momenteel verse groenten en zuivel in ons assortiment dankzij Bioromeo. En ook verse buffelmozzarella en ricotta van Buffalo Farm Twente kunnen momenteel via de Foodcoop worden besteld.

Daarnaast hebben we voorheen samengewerkt met bakkerij Iambe, die niet alleen biologisch bakt, maar ook sociaal onderneemt. Hetzelfde geldt voor Brouwerij de Prael waar we lange tijd allerlei bieren hebben kunnen bestellen. Het productaanbod hangt uiteindelijk af van het seizoen en de logistieke middelen die ons voor handen zijn. (Iemand moet die biertjes wel ophalen bij de brouwerij op vrijdagochtend.) Oude samenwerkingen zullen in de toekomst opnieuw worden aangegaan en nieuwe leveranciers zullen we gaan verkennen.

PompoenenVoor het productaanbod geldt: hoe meer leden telkens bestellen, hoe groter het assortiment en hoe groter de kans dat we alle bestelde producten kunnen leveren. De meeste leveranciers werken met minimum hoeveelheden; als er niet genoeg besteld wordt gaat de levering niet door. Dit betekent dat we als coöperatie ‘volle’ dozen noten of pasta bij de biologische groothandel moeten bestellen, of dat we gezamenlijk een minimum van 10 kilo uien moeten halen bij Bioromeo. Het digitale bestelsysteem dat we gebruiken is hierop aangepast. Als je producten bestelt kun je zien hoeveel andere leden al bestelden, en hoeveel er nog besteld moet worden om de doos vol te krijgen.

 

H&H Color Lab