Productaanbod

Wat kan je bij Foodcoop Amsterdam kopen?

Voor het grootste gedeelte van je dagelijkse boodschappen kan je bij Foodcoop Amsterdam terecht. Allereerst werken we samen met biologische groothandel De Nieuwe Band. Dit betekent dat we ongeveer alle houdbare artikelen kunnen bestellen die ook in een doornsnee biologische winkel verkrijgbaar zijn, maar dan voor nagenoeg de inkoopprijs. Recent is de De Nieuwe Band gefuseerd met Odin. Daardoor kunnen we nu bij dezelfde leverancier ook groenten, fruit, zuivel en andere versproducten bestellen! Daarnaast hebben we verse buffelmozzarella, ricotta en diepgevroren buffelvlees in ons assortiment, geproduceerd door Buffalo Farm Twente. Tot slot kan je momenteel ook nog het brood van Iambe bij ons inkopen, een bakkerij die niet alleen biologisch bakt maar ook sociaal onderneemt.

Voorheen hadden we daarnaast samenwerkingen met Brouwerij de Prael, Chocolatemakers en diverse leveranciers van biologische groenten. Het productaanbod hangt uiteindelijk af van het seizoen en de logistieke middelen die ons voor handen zijn. (Iemand moest bijvoorbeeld wel de biertjes ophalen bij de brouwerij op vrijdagochtend.) Wellicht dat we oude samenwerkingen in de toekomst weer kunnen hernieuwen of dat we weer nieuwe leveranciers aan ons aanbod kunnen toevoegen.

PompoenenVoor het productaanbod geldt tot slot: hoe meer leden telkens bestellen, hoe groter het assortiment en hoe groter de kans dat we alle bestelde producten kunnen leveren. De meeste leveranciers werken met minimum hoeveelheden; als er niet genoeg besteld wordt gaat de levering niet door. Dit betekent dat we als coöperatie ‘volle’ dozen noten of pasta bij de De Nieuwe Band moeten bestellen, of dat we gezamenlijk een kist uien ‘vol’ moeten maken bij Odin. Het digitale bestelsysteem dat we gebruiken is hierop aangepast. Als je producten bestelt kun je zien hoeveel andere leden al bestelden, en hoeveel er nog besteld moet worden om de doos vol te krijgen.

 

H&H Color Lab